مقالات

شستشوی روپوش پزشکی و پاک کردن لکه خون از روی اسکراب جراحی و لباس پزشکی

شستشوی روپوش پزشکی

تمیزی، دوام و استریل بودن روپوش‌های پزشکی و اسکراب‌های جراحی برای کادر درمان اهمیت بسیار زیادی دارند. بهداشت و پاکیزگی این لباس‌ها نیز نقش مهمی در جلوگیری از انتقال عفونت‌ها و حفظ سلامت بیماران و کادر درمان دارد. گاهی به دلیل ایجاد یک خراش یا ریختن خون هنگام کار، لکه‌هایی برروی لباس ایجاد می‌شود که پاک کردن آن‌ها بسیار مهم است. لکه‌های خون اگر به‌موقع شسته شوند، به‌راحتی پاک می‌شوند اما پس از خشک شدن، پاک کردن آن‌ها کمی سخت است. در این مقاله ار اوراطب به معرفی روش‌های مؤثر برای پاک کردن انواع لکه‌های خون تازه و خشک‌شده از روی روپوش پزشکی و اسکراب جراحی می‌پردازیم. با استفاده از ساین راهنمای شستشوی روپوش پزشکی، می‌توانید لباس‌هایی تمیز و استریل داشته باشید.

سریع‌ترین روش برای پاک کردن لکه خون از روی اسکراب جراحی و روپوش پزشکی

اولین، ساده‌ترین و سریع‌ترین روش برای پاک کردن لکه خون از روی اسکراب جراحی و روپوش پزشکی، به‌ویژه زمانی که این لکه به تازگی ایجاد شده، استفاده از آب سرد است. برای پاک کردن سریع لکه خون، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
  2. ترجیحاً لباس را جدا از سایر لباس‌ها و با دست بشویید.
  3. لباس را پشت‌ورو کنید.
  4. ابتدا لباس را در آب سرد خیس کنید.
  5. قسمت لکه‌دار را زیر جریان آب سرد بشویید تا لکه خون تا حد امکان از بین برود.

نکته: دقت داشته باشید که برای شستشوی روپوش پزشکی و پاک کردن لکه خون از روی اسکراب جراحی هرگز از آب داغ استفاده نکنید، چراکه این کار باعث تثبیت لکه برروی لباس شما می‌شود.

 

شوینده‌های مناسب برای پاک کردن لکه خون

شوینده های مناسب برای پاک کردن لکه خون

اگر پس از پاک کردن لکه خون از روی روپوش پزشکی یا اسکراب با استفاده از آب سرد، لکه به‌طور کامل پاک نشد یا لکه خون خشک شده است، می‌توانید از چند شوینده مناسب استفاده کنید. با این حال، قبل از شستن لباس با هر یک از این روش‌های زیر، حتماً شوینده را روی یک نقطه مخفی و غیرقابل دید لباس امتحان کنید تا از عدم تغییر رنگ و بافت آن مطمئن شوید.

آب اکسیژنه

آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید، یکی از روش‌های عالی برای پاک کردن لکه خون تازه است. در این روش ابتدا لباس را با آب سرد، همانند آنچه در روش‌ قبل گفته‌شد، بشویید. سپس آب اکسیژنه را به‌صورت مستقیم برروی لکه بمالید و چند دقیقه صبر کنید تا اثر کند. پس از آن لباس را با آب سرد بشویید. اگر لکه همچنان باقی‌مانده بود، می‌توانید این روش را مجدداً تکرار کنید.

سرکه و نمک

مخلوط سرکه و نمک گزینه‌ای مناسب برای پاک کردن لکه خون از روی روپوش پزشکی است. ابتدا روپوش سفید را با آب خنک خیس کنید. سپس کمی سرکه و نمک برروی لکه بریزید. این مخلوط را به‌آرامی روی لکه بمالید و اجازه بدهید که کمی برروی آن بماند. سپس لباس را آبکشی نمایید و آن را با یک شوینده ملایم بشویید تا تمیز و خوشبو شود.

سرکه سفید

سرکه سفید شوینده‌ای مناسب برای پاک کردن لکه خون تازه و خشک‌شده از روی اسکراب جراحی است. در این روش می‌توانید محل لکه‌دارشده را در محلول آب و سرکه خیس کنید یا سرکه را مستقیماً بر روی لکه بمالید. سپس از یک پارچه تمیز برای پاک کردن لکه استفاده کنید تا لکه وارد الیاف لباس نشود. در صورت لزوم، می‌توانید این مرحله را مجدداً تکرار کنید تا لکه خون به‌طور کامل پاک شود.

محلول نمک

یک فنجان نمک را با ۲ لیتر آب سرد مخلوط کنید. سپس اسکراب جراحی رنگی را برای حدود ۳۰ دقیقه در این محلول قرار دهید. محلول نمک برای پاک کردن لکه خون خشک‌شده و سخت بسیار مناسب است. پس از خارج کردن اسکراب از این محلول، آن را با آب سرد بشویید. سپس با یک شوینده ملایم آن را مجدداً بشویید تا لباس شما کاملاً تمیز و خوشبو شود.

خمیر جوش شیرین

خمیر جوش شیرین یکی از روش‌های مؤثر برای پاک کردن لکه خون از روی اسکراب جراحی است. خمیر حاصل از مخلوط جوش شیرین و آب را روی لکه بمالید و اجازه دهید که چند ساعتی برروی آن بماند تا خشک شود. سپس اسکراب را با آب سرد آبکشی کنید. پس از آبکشی نیز می‌توانید اسکراب پزشکی را با یک شوینده ملایم بشویید.

خمیر آسپرین

دو قرص آسپرین را خرد کرده و با آب سرد مخلوط کنید تا یک خمیر تشکیل شود. خمیر آسپرین را روی لکه خون بمالید و اجازه بدهید تا حداقل ۳۰ دقیقه برروی لکه بماند. سپس اسکراب پزشکی را آبکشی کرده و با آب سرد و شوینده ملایم بشویید.

مایع ظرفشویی

برای لکه‌های خون تازه، می‌توانید از مایع ظرفشویی استفاده کنید. مقدار کمی از مایع را مستقیماً روی لکه بریزید و به‌آرامی بمالید. سپس لباس را با آب سرد آبکشی کرده و با یک شوینده ملایم نیز بشویید.

خمیر دندان

کاربرد خمیر دندان تنها در تمیز کردن دندان‌های شما خلاصه نمی‌شود. از خمیر دندان می‌توانید برای پاک کردن لکه خون از روی روپوش سفید و اسکراب استفاده کنید. کافی است ابتدا محل لکه‌دارشده را با آب سرد خیس کنید و کمی خمیر دندان برروی آن بمالید. سپس لباس را آبکشی کنید تا لکه خون به‌طور کامل پاک شود. در صورت لزوم می‌توانید این روش را چندبار دیگر نیز تکرار کنید.

اسپری لکه‌بر خون

برای استفاده از اسپری لکه‌بر خون، ابتدا باید با یک پارچه تمیز لکه خون تازه را پاک کنید. سپس لکه‌بر را چند بار بر روی لکه مورد نظر اسپری کنید تا کاملاً آن را بپوشاند و لکه غرق در اسپری شود. حدود دو دقیقه صبر کنید تا محلول در آن نفوذ کند. سپس یک دستمال تمیز را برروی لکه بکشید تا پاک شود. در صورتی که لکه کاملاً پاک نشد، این کار را چند بار تکرار کنید. لکه‌های خشک‌شده ممکن است با یک بار اسپری کردن پاک نشوند و باید این مراحل را چندین بار تکرار کنید.

 

نکات مهم شستشوی روپوش پزشکی

  • برای شستن روپوش پزشکی و اسکراب جراحی خود حتماً از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
  • اسکراب یا روپوش خود را پشت‌ورو کنید و سپس آن را بشویید.
  • اسکراب یا روپوش خود را جداگانه و ترجیحاً با دست بشویید.
  • از شستن اسکراب و روپوش پزشکی خود با سایر لباس‌ها خودداری کنید تا از انتقال آلودگی جلوگیری شود.
  • سعی کنید اسکراب یا روپوش خود را بلافاصله بعد از ایجاد لکه خون و قبل از خشک شدن آن بشویید.
  • هرگز از آب داغ برای شستن لکه خون استفاده نکنید، چراکه آب داغ می‌تواند باعث تثبیت لکه خون برروی لباس شود.
  • سعی کنید هنگام شستشوی روپوش پزشکی، آن را از لبه‌های بیرونی به سمت داخل بشویید تا از پخش شدن لکه جلوگیری شود.
  • پس از پاک کردن لکه خون از روی اسکراب جراحی و روپوش از طریق هر یک از روش‌های گفته شده، اسکراب را با آب سرد و مواد شوینده ملایم بشویید.
  • هنگام استفاده از شوینده‌ها، ابتدا آن را بر روی یک نقطه مخفی یا غیرقابل دید لباس امتحان کنید تا از عدم تغییر رنگ و عدم تغییر بافت لباس خود مطمئن شوید.
  • از مایع سفیدکننده برای شست‌وشوی اسکراب جراحی استفاده نکنید تا آسیبی به رنگ لباس وارد نشود.
  • همیشه قبل از خشک‌شدن بررسی کنید که لکه کاملاً پاک شده است یا نه، چراکه گرما می‌تواند باعث باقی‌ماندن لکه خون برای اسکراب یا روپوش شما شود.

نگهداری از اسکراب و روپوش

نگهداری از اسکراب جراحی و روپوش پزشکی بسیار مهم است. در ادامه نکاتی را که به دوام بالا و حفظ کیفیت لباس شما کمک می‌کنند بیان خواهیم کرد:

  • اسکراب و روپوش خود را به‌صورت منظم و پس از هر بار استفاده بشویید تا از انتقال آلودگی‌ها و عفونت‌ها جلوگیری شود.
  • لباس خود را برروی بند آویزان کنید تا خشک شود.
  • از خشک کردن لباس با حرارت بالا و نور مستقیم خورشید جلوگیری کنید.
  • هنگام شست‌وشو لباس پزشکی به یقه و آستین روپوش سفید توجه ویژه داشته باشید.
  • اتیکت روی لباس خود را بررسی کنید و مطابق با راهنمای شست‌وشو روپوش و اسکراب پزشکی آن را بشویید.
  • از چلاندن لباس‌های خود جلوگیری کنید.
  • لباس‌های خیس را برای مدت طولانی بر روی یکدیگر قرار ندهید.
  • برای افزایش عمر لباس، آن را با آب سرد بشویید و از شوینده‌های ملایم استفاده کنید.
  • برای اتو کردن لباس خود از حرارت ملایم و کم استفاده کنید.

کدام شوینده بهترین انتخاب برای پاک کردن لکه خون از روی اسکراب و روپوش است؟

انتخاب شوینده مناسب برای پاک کردن لکه خون از روی اسکراب جراحی و روپوش پزشکی، به نوع لکه بستگی دارد؛ اینکه لکه خون تازه باشد یا خشک شده. اگر لکه خون تازه است، بهتر است که آن را بلافاصله با آب سرد بشویید. در صورت دسترسی به موادی مانند آب اکسیژنه نیز، به‌عنوان یک راهکار فوری می‌توانید لکه خون تازه را پس از آبکشی با آب سرد با آب اکسیژنه بشویید تا اثری از لکه خون باقی نماند.

علاوه‌براین، برای پاک کردن لکه خون تازه تمام روش‌های پیشنهادی کارآمد هستند و می‌توانید براساس نیاز و دسترسی به آن‌ها، یکی را انتخاب کنید. برای لکه‌های خشک‌شده اما محلول سرکه سفید و آب، محلول نمک و اسپری‌های لکه‌بر معمولاً قدرت پاک‌کنندگی بیشتری دارند. در صورت نیاز، لازم است برخی از این روش‌ها را چندین بار تکرار کنید تا لکه‌ها به طور کامل از بین بروند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *